OM OSS

CaSteMa har rullat på vägarna runt om i Karlstad och Värmland sedan 1995. Precis som vid starten fortsätter vi att leverera gods- kyl- och budtransporter med både samarbetspartner och mottagare i fokus. Läs mer om vår historia och nutid nedan.

Historia

Båten som blev ett åkeri

CaSteMa är ett logistikföretag som grundades av paret Carina Hiltunen Karlsson och Stefan Karlsson år 1998. Från allra första början var faktiskt CaSteMa namnet på Stefan och Carinas båt som under 1995 även fick namnge det taxibolag som de startade upp. År 1998 ändrades grunden och bolaget bytte inriktning från persontransport till godstransport, vilket blev starten för det CaSteMa vi känner till idag.

Nutid

Ett familjeföretag

Med alla familjemedlemmars namn involverade i företagsnamnet – Carina, Stefan och sönerna Mattias, Marcus och Martin skapades familjeföretaget CaSteMa. Faktum är att alla söner någon gång även arbetat på företaget. Idag jobbar fortfarande Stefan, Carina och sonen Marcus kvar på CaSteMa. Till deras hjälp har de flertalet duktiga chaufförer som gör det möjligt att bedriva gods- kyl- och budtransport av hög kvalitet. 

 

Oavsett om du vill bli vår samarbetspartner, medarbetare eller hyresgäst – låt oss skriva nästa kapitel ihop.

1995

Bolaget bildas med Stefan som enda chaufför med endast en taxibil och fullt fokus på persontransporter. Detta rullar på fram till 1998 när den första riktiga godsförfrågan trillade in. Efter detta föds idén om ett åkeri.

2002

Bud- och bemanningsförfrågorna rullar på och övergår så småningom i förfrågningar om längre kontraktsbemanning. År 2002 har CaSteMa helt plötsligt blivit ett litet åkeri med de första medarbetarna.

2018

Efter många år av expansion var det till slut dags att göra något nytt för att fortsätta vara en självklar del av transportnätet. Under 2018 togs beslutet att investera i CaSteMas första tunga lastbil. Satsningen blev lyckad och har idag resulterat i ytterligare 6 stycken tunga fordon.

Affärsidé

CaSteMa har sedan starten 1995 jobbat efter samma grundidé. Vi ska tillsammans med kund ta fram en hållbar och frisk arbetsrelation och verka som kundens ansikte utåt. För att kunna uppnå detta krävs motiverade och kompetenta medarbetare som kan leverera kvalitet och trygghet. Av den anledningen erbjuds våra medarbetare chansen att utbilda sig vidare och fortsätta sin karriär inom bolaget. På det sättet fortsätter CaSteMa vara en arbetsplats att växa på.

Läs mer om hur vi jobbar nedan!

Trafiksäkerhetspolicy
Kvalitetspolicy
Miljöpolicy
Arbetsmiljöpolicy